БСП внесе в деловодството на парламента петия си вот на недоверие

...
БСП внесе в деловодството на парламента петия си вот на недоверие
Коментари Харесай

Цялата парламентара група на БСП внесе в НС вота на недоверие към правителството

БСП внесе в деловодството на Народното събрание петия си вот на съмнение против кабинета „ Борисов-3 ”. За повторно тематиката е обвързвана с корупцията. Предишните опити за събаряне на държавното управление опозицията стимулира с провали в сферите на опазването на околната среда, опазването на здравето и сигурността. Четвъртият опит да бъде съборен кабинетът стана през януари, а при отхвърлянето му по закон би трябвало да минат минимум шест месеца, с цел да бъде иницииран нов избор на съмнение. 

Корнелия Нинова се яви с цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия за България в деловодството на Народното събрание, с цел да връчи събраните подписи за вота на съмнение.

" Току-що внесохме петия избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов за корупция. Само да напомня, че първият, с който започнахме борбата си против паралелната страна беше също избор на съмнение за корупция. Различното в този избор е, че не просто се стопираме на обособените десетки, корупционни кавги за времето на този мандат, а представяме пред вас и пред обществото механизми, мрежа, пипалата, посредством които държавното управление на Бойко Борисов сътвори паралелна страна и тя ръководи същинската. Създаде условия мафията да ръководи България. Тази мрежа е симбиоза от няколко неща ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Първо в законите, които се одобряват от болшинството се залагат корупционни ползи на олигарси. Второ, институциите се употребяват за реализацията на тези ползи. Трето, назначават се хора, които да пазят и организират тези ползи. Четвъртият детайл на тази мрежа е безспорната безотговорност на отговорните за закононарушения и на причинителите на нарушавания. С този избор не просто желаеме една партия да си отиде от властта и друга да стартира да ръководи. Искаме да разградим този модел ", посочи още Нинова.

Тя отхвърли апела на Борисов от тази заран за правенето на народен проект за излизане от рецесията, като заявява, че Българска социалистическа партия и парламентарната й група няма да седне на масата на договарянията с държавното управление на ГЕРБ и Оперативна програма. " Няма да вършим сговор с този мафиотско-олигархичен модел. Това са думи на изплашен от обстановката човек ", добави Нинова и разгласи, че единогласие с Борисов може да реализира единствено за незабавната му оставка.

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ се състои от 78 народни представители. С това от опозицията са спазили условието за вота една пета от народните представители да предложат Народното събрание да гласоподава съмнение на Министерския съвет, а точно 48 депупати. Правилникът планува разискванията по плана за решение за гласоподаване на избор на съмнение да стартират не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането. Гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. Проектът за решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР